Na huwelijks- en gezondheidsproblemen, nu eindelijk bezoek Spaanse koning ingepland

Marokko en Spanje zijn het eens geworden over een datum voor een staatsbezoek van koning Felipe en koningin Letizia aan koning Mohammed VI. Dat meldt zondag de Spaanse krant El País. Het koningspaar zou op 13 en 14 februari naar het koninkrijk willen reizen voor een lang verwachte visite die om diverse redenen in het verleden al een paar keer is uitgesteld.

Zo zouden Felipe en Letizia een jaar geleden al naar Marokko gaan maar belde Mohammed VI af. Kort daarna werd gesproken over een herkansing in maart, maar door gezondheids- en huwelijksproblemen van de Marokkaanse koning werd daar een streep doorheen gezet. De Marokkaanse koning onderging in februari 2018 een hartoperatie. Verder wordt al lange tijd gespeculeerd dat de koning gescheiden is van echtgenote Lalla Salma, die sinds eind 2017 niet meer in de openbaarheid is gezien.

Volgens de Spaanse krant El País gaat het koningspaar tijdens hun bezoek aan Marokko in elk geval naar Rabat en Casablanca, en wordt een bezoek gebracht aan de internationale boekenbeurs waar Spanje gastland is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.