Halsema wil meer controle op koranscholen

122

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema pleit voor strengere controles van koranscholen. Volgens haar is dat makkelijker te doen als deze scholen worden getrokken in de sfeer van regulier onderwijs. Dat zegt de burgemeester in een interview met Weekblad Elsevier.

In Amsterdam geven veel moskeeën onderwijs aan kinderen in het weekend. Zo leren de kinderen meer over de islam en de koran, maar ook leren ze de Arabische/Marokkaanse taal. Volgens een onderzoek uit 2017 krijgen kinderen in sommige scholen klappen of andere vormen van fysieke geweld om tot de orde te worden geroepen. Ook zijn de lesruimntes vaak te krap voor het aantal leerlingen.

“Wat nationaal beleid zou moeten worden, is dat weekendscholen onder de regel van de kinderopvang vallen,” zegt Halsema tegen het tijdschrift. Ook wil Halsema dat de Inspectie SZW wordt ingezet om binnen te kijken bij moskeeën waar andere toezichthouders niet worden binnen gelaten. “We zijn nu aan het nagaan wat voor middelen we hebben, waarmee je kunt laten merken dat je oplet, dat je betrokken bent, en dat er zaken zijn die je niet accepteert.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.