Zorgen over veiligheid: moskeeën krijgen extra beveiliging in Amsterdam

102

De gemeente Amsterdam komt met noodzakelijke veiligheidsmaatregelen voor moskeeën. Dat schrijft burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad. Bij een aantal islamitische instellingen geldt een “verhoogde dreiging” op terrorisme uit extreemrechtse hoek.

Daarom krijgen moskeeën al op korte termijn ‘noodzakelijke, aanvullende beveiliging, zoals eerder ook bij joodse instellingen is gedaan’. De precieze maatregelen worden niet genoemd. Mogelijk gaat het om cameratoezicht en extra politiecontroles.

Verder wil de burgemeester dat binnen het college “zakelijkere omschrijvingen” worden gebruikt voor religieuze begrippen, omdat bepaalde termen tot misverstanden kunnen leiden. “Zo wordt de stroming van het salafisme vaak gelijkgesteld aan islamitisch extremisme en terrorisme, wat ook streng-orthodoxe maar vreedzaam levende moslims ten onrechte in een sfeer van geweld kan brengen”, aldus Halsema. Als voorbeeld wordt genoemd dat in plaats van “jihadistisch” nu “religieus” extremisme gebruikt zal worden.

1 REACTIE

  1. SCHIJT CULTUUR BESCHERMEN ? WAAROM ? ZE HEBBEN HET ER ZELF NAAR GEMAAKT , + UITGEVONDEN , NU DEZE SCHIJT BURGEMEESTER WIL BESCHERMING VOOR DEZE CRIMINELEN, VERBIED MOSKEE,E EERST MAAR ,DAN ZIJN WE AL HEEL VEEL ELLENDE KWIJT IN DIT LAND. MAAR NATUURLIJK ONZE LINKSE ISLAM KNUFFELAAR [S] WILLEN WEL HELPEN ,ZOU BETER ZIJN ALS ZE ES ZOUDEN OP KOMEN VOOR EIGEN NEDERLANDERS. MAAR NEE,. SCHAAM JE FEMKE, LINKSE ROEP TOETER.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.