Marokko werkt niet mee aan terugnemen crimineel, België laat hem vrij

180

Na een celstraf van 17 jaar in een Belgische gevangenis is een Marokkaanse crimineel vrijgekomen. België zit met hem in de maag, omdat het buurland de Marokkaan het liefst wilt uitzetten. Maar omdat Marokko hieraan niet lijkt mee te werken is hij inmiddels vrijgelaten.

De ex-gevangene Mustapha Bali zat een een celstraf van 17 jaar uit, vooral voor drugsfeiten, maar in mei 2018 kreeg hij nog eens 3 jaar voor een verkrachting. Omdat hiertegen beroep is aangetekend mag hij in vrijheid het beroep afwachten.

Ex-staatssecretaris Theo Francken (N-VA) trok Bali’s verblijfspapieren in – hij heeft alleen de Marokkaanse nationaliteit – om hem te repatriëren. Maar Franckens opvolgster Maggie De Block (Open VLD) zegt dat Marokko ondanks “heel wat inspanningen” blijft weigeren om hem reisdocumenten te bezorgen. Volgens Belgische media is Mustapha Bali geradicaliseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.