Oproer gevangenis, Nasser Zefzafi naar ziekenhuis

209

De Riffijnse protestleider Nasser Zefzafi is na medische klachten naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een verklaring van de gevangenisdirectie heeft Zefzafi zich opzettelijk verwond. Maar het Noord-Afrikaanse land wordt door mensenrechtenorganisaties al enige tijd beschuldigd van marteling van politieke gevangenen.

Volgens Marokkaanse media klaagde Zefzafi in het weekend over pijn in zijn voet. Toen hij door een verpleger werd onderzocht gooide hij uit onvrede het medisch materieel op de grond en sloeg met zijn hand tegen een bureau. Hij eiste vervolgens de aanwezigheid van de gevangenisdirecteur en een dokter.

Na het voorval weigerden meerdere andere activisten van de Hirak-beweging naar hun cel terug te keren. Nasser Zefzafi werd naar het ziekenhuis gebracht vanwege een verwonding die hij aan de hand opliep toen hij op het bureau sloeg. De orde werd in de gevangenis hersteld. Zefzafi zit een gevangenisstraf uit van 20 jaar voor zijn rol in de massaprotesten van 2017 in de Marokkaanse stad Al Hoceima.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.