Verzoek van rapper Boef om uitzending Salaheddine te verwijderen afgewezen door rechter

491

De voorzieningenrechter heeft begin deze week een verzoek van rapper Boef om een aflevering van het programma 0% Alcohol, dat door Salaheddine Benchikhi wordt gemaakt, afgewezen. Het gaat om een YouTube uitzending waarin de suggestie wordt gewekt dat door een Snapchat-post van Boef het leven van een jonge vrouw en haar familie is geruïneerd.

De Marokkaans-Nederlandse televisiemaker en cabaretier Salaheddine Benchikhi gebruikte de audio van een Snapchat-post van Boef in de negentiende aflevering van de fictieserie 0% Alcohol. In de video zie je een vader die zijn dochter zogenaamd herkent op de beelden van rapper Boef.

Boef eist verwijdering van het videomateriaal. Hij zegt optredens te zijn misgelopen en wil daarom ook een schadevergoeding. Volgens de rechter zou het voor kijkers duidelijk moeten zijn dat het programma een fictief karakter heeft. Salaheddine wilde met de uitzending het maatschappelijke probleem van exposure aan de kaak stellen. De voorzieningenrechter is van oordeel dat een televisiemaker daarbij een ruime mate van vrijheid heeft. De uizending hoeft daarom niet verwijderd te worden en ook de schadevordering is afgewezen.

Hieronder de aflevering:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.