Nike haalt schoen met ‘Allah’ erop terug na online petitie

Nike heeft het schoenenmodel Air Max 270 uit de verkoop gehaald nadat een moslima een petitie was gestart. Ze was ervan overtuigd dat ze in het logo op de zool het Arabische woord Allah kon herkennen.

Volgens de vrouw, Saiqa Noreen, is het design godslasterend, omdat de naam van Allah op deze manier zou worden betrapt, geschopt en besmeurd met modder en ander vuil. “Het is schandalig en afschuwelijk van Nike om de naam van God op een schoen toe te staan”, aldus Saiqa volgens Fox News. “Dit is respectloos en beledigend voor moslims en voor de islam.”

Een woordvoerder van Nike heeft Fox News laten weten dat het logo een gestyled kenmerk van het Air Max-logo is. Dit beeldmerk hebben ze sinds 1997 niet meer gebruikt. Ruim 20 jaar geleden kwam er kritiek omdat het design op het Arabische woord voor Allah lijkt. Toen liet het sportmerk weten dat ze door het incident zorgen en bezorgdheid uit de moslimwereld beter was gaan begrijpen. Ze beloofden het niet meer te gebruiken. Tot recent. En opnieuw heeft Nike de schoenen met het omstreden beeldmerk teruggenomen.

Hieronder het beeldmerk zoals gebruikt in 1997:

In deze video wordt uitgelegd waar het woord ‘Allah’ te zien zou zijn op de schoenen van het model Air Max 270:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.