Wereldhoofddoekjesdag: ‘We willen vooral vooroordelen wegnemen’

Vandaag kun je bij station Rotterdam Blaak ervaren hoe het is om een hoofddoek te dragen. Er is voor vrijdag gekozen, omdat het dan Wereldhoofddoekdag is.

“We willen de vooroordelen over de hoofddoek wegnemen”, zegt Sobia Laghari, een van initiatiefneemsters, tegen Radio Rijnmond. “En we willen ook de mensen bekend laten maken met hun eigen traditie. Het dragen van een hoofddoek gebeurde in Nederland ook in de middeleeuwen.”

In de tent kunnen vrouwen die langskomen ervaren hoe het echt is om een hoofddoek te dragen. Een van de vooroordelen is dat vrouwen die een hoofddoek dragen onderdrukt worden. “Wij hoeven niet te voldoen aan een ideaalbeeld van hoe een vrouw eruit behoort te zien”, zegt Sobia. “Als je op social media kijkt met het ideaalbeeld van de huidige vrouw, dan noem ik dat eerder onderdrukking. Sommige meiden doen aan vreselijke diĆ«ten of ondergaan zelfs plastische chirurgie. Dat vind ik meer onderdrukking dan een hoofddoek,” gaat ze verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.