Oud-PVV’er Joram van Klaveren bekeert zich tot islam

Oud-PVV’er Joram van Klaveren bekeert zich tot islam

Ooit was Joram van Klaveren de rechterhand van Geert Wilders en bestreed hij de islam in de PVV. Nu is hij moslim geworden en heeft hier een boek over geschreven, met als titel: Afvallige. Van Klaveren werd landelijk bekend als Tweede Kamerlid voor de PVV. Voor de partij van Geert Wilders was hij woordvoerder islam en integratie en liet hij zich gelden als fervent islamcriticus.

De kentering van islamcriticus naar moslim begon toen Van Klaveren een kritisch boek wilde schrijven over de islam. “Gedurende dat schrijven stuitte ik op steeds meer zaken die mijn visie op de islam deden wankelen.” Dat hij daarvoor zijn christelijke geloof vaarwel moest zeggen viel hem zwaar: “Het christelijk geloof was de basis van mijn leven.”

In Dit Is De Dag (NPO Radio 1) en NieuwLicht (NPO 2) vertelt hij voor het eerst zijn verhaal aan Tijs van den Brink. Luister vanavond om 18:30 naar Van Klaverens verhaal bij Dit Is De Dag (NPO Radio 1) en kijk om 22:50 naar NieuwLicht op NPO2 en via facebook.com/nieuwlicht.

3 REACTIES

 1. Elke christen is eignelijk n moslim, wat hen belet is alleen wat ze worden gedwongen te accepteren, god is drie and jezus is god en tegelijk zoon van… en de propaganda van de kerk tegen de islam. iedereen weet dat Paulus t chistendom heft vervalst en alle romeinse invloed erna.

  ook hier zie jammer genoeg dat de grootste aanhang van de pvv de christenen waren, vanwege die propaganda altijd tegen moslims. Als Jezus met ons aanwezig zou zijn zou hij de godsdienst van zn collega Mohamed volgen, in de bijbel werd ook naar Mohamed verwezen maar omdat zn naam werd vertaald herkennen veel bijbellezers de naam Mohamed niet meer en zijn ze hem vergeten.

 2. Dit bericht is humor!

  Eerder bekeerde ex-PVVer Arnoud vaniet Doorn zich tot de Islam, nu Joram van Klaveren.

  Net zoiets als een Iraanse ayatollah die ineens het Joodse geloof aanneemt, of de Paus die hindoe wordt.

  Echt lachen!
  En wat zal Wilders boos zijn (lekker puh).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.