Oud-PVV’er voelt zich schuldig over anti-islam uitspraken

158

Oud-PVV’er Joram van Klaveren bekeert zich tot islamMet de onverwachte bekering van Joram van Klaveren, voorheen protestants gereformeerd, is er een eind gekomen aan een lange zoektocht naar religieuze zingeving. Terugkijkend begon die zoektocht al op zijn twaalfde of dertiende, zegt Van Klaveren in een interview met het NRC.

Als PVV-Kamerlid had Joram van Klaveren keiharde anti-islam uitspraken gedaan en noemde hij de Koran vergif. Nu Van Klaveren zelf moslim geworden is, zegt hij in interviews met Tijs van den Brink op NPO Radio 1, en met NRC Handelsblad, spijt te hbeben van zijn uitspraken. „Ja natuurlijk, ik heb daar een verantwoordelijkheid in. Dat kan ik niet wegpoetsen. Het is niet iets waar ik vrolijk op terugkijk, maar ik kan er niets meer aan doen. Behalve nu mijn bevindingen delen. Het zou mooi zijn als de PVV-aanhangers ook mijn boek lezen.”

In het boek Afvallige vertelt hij waarom hij de islam niet langer bestrijdt en zelf tot het geloof is bekeerd. Lees hier het interview in het NRC Handelsblad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.