Imam noemt waarschuwing Halsema over dreiging moskeeën een smoes om moskeeën te controleren

261

Burgemeester Femke Halsema heeft onnodig onrust veroorzaakt onder de Amsterdamse moskeegangers. Dat stelt imam Yassin Elforkani in het Parool. “Ik heb het gevoel dat de burgemeester wat heeft geroepen zonder dat sprake is van een veranderd dreigingsbeeld bij de landelijke instanties. Dat vind ik kwalijk,” aldus de imam van de Blauwe Moskee in het dagblad.

Eind januari schreef Halsema aan de Amsterdamse gemeenteraad dat er een ‘verhoogde voorstelbare dreiging voor Islamitische instellingen in Amsterdam’ is. ‘Dit betekent dat de kans op een aanslag reëel wordt geacht.’ In een nadere toelichting gaf Halsema aan dat moskeeën subsidie kunnen krijgen voor beveiligingsmaatregelen.

De imam, die zelf heeft rondgebeld in zijn landelijke netwerk, heeft niet de indruk dat het dreigingsbeeld veranderd is. “Mijn indruk is dat de burgemeester wat heeft geroepen over de veiligheid van moskeeën om vervolgens een punt te kunnen maken over strengere controles van koranscholen,” sluit hij kritisch af.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.