“Abdellaoui was niet doelwit schietpartij Amsterdam”

193

Voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui (43) was niet het doelwit van de schietpartij van woensdagavond in de Amsterdamse wijk IJburg. Hij ‘gaat er voor honderd procent van uit’ dat hij per vergissing is neergeschoten, door schutters die het op een ander hadden gemunt. Dat zegt zijn advocaat.

Volgens advocaat Sanne Schuurman was Abdellaoui op een ongewone plaats waar hij normaal gesproken niet te vinden is. “Mijn cliënt is door allerlei toevalligheden op de plek van de schietpartij gekomen. Als hij het doelwit was dan had de schutter hem daar niet gezocht. Die had hem dan wel ergens anders opgezocht, waarvan het logischer was dat Abdellaoui daar zou zijn”, zegt Schuurman tegen Nu.nl.

Volgens Schuurman heeft Abdellaoui “met niemand” een conflict en bevindt hij zich “in een wereld waarin geen schietpartijen plaatsvinden”. Als Abdellaoui weer bij kennis is zal hij aangifte doen van het schietincident.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.