Veel kritiek op Saoedi’s om ’volgapp’ vrouwen

163

De Saudische regering heeft een app ontwikkeld waarmee mannen hun vrouwen, zusjes en dochters op afstand kunnen volgen. De app, genaamd ‘Absher’ is gratis verkrijgbaar in de appstores van Google en Apple. Dat komt de techbedrijven op veel kritiek te staan van mensenrechtenorganisaties als Amnesty International en Human Rights Watch.

De website en app Absher – ‘de predikant’ in het Arabisch – helpt mannen bij het in de gaten houden van vrouwen. De mannen in het islamitische land kunnen via Absher vrouwen toestemming geven te reizen. Ook ontvangen ze een sms als de vrouwen met hun paspoort bij de grens arriveren, meldt de NOS.

Amnesty International en Human Rights Watch zijn kritisch op Absher. Zij roepen Google en Apple op om het mannelijke ’hulpmiddel’ uit de appstores te halen. Sindsdien krijgt de app veel negatieve reviews en wordt het geflagged door mensen uit het westen, om deze app te ontmoedigen en om Google en Apple op te roepen deze app te verwijderen.

Hieronder een van de reviews van de app op de appstore van Apple:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.