Yassine Abdellaoui: wist niet dat zwager in zware criminaliteit zit

449

oud-voetballer Yassine Abdellaoui
Foto van Twitterpagina Bram de Waal
De schutter die het gemunt had op oud-voetballer Yassine Abdellaoui wilde eigenlijk de zwager van Abdellaoui vermoorden. Dat zegt de voormalig voetballer tegen het programma EenVandaag. Hij had niet het idee gekregen dat hij zo in gevaar was: “Ik had geen signalen dat hij in de zware criminaliteit zit.”

De oud-voetballer werd vorige week woensdag neergeschoten voor het huis van zijn zus op IJburg in Amsterdam. Hij had die dag de auto van z’n zus geleend en kwam de sleutels terugbrengen, waarna hij werd neergeschoten. “Toen kwam bij mij in eerste aanleg op: dit is voor mijn zwager. Het is gewoon voor de man van mijn zusje”, zegt Abdellaoui donderdag in gesprek met het actualiteitenprogramma. “Er zijn mensen die hem op willen ruimen. Dat is bizar.”

Ruim een week na de schietpartij ligt Yassine Abdellaoui nog steeds gewond in het ziekenhuis. “Ik ben in mijn onderbeen geraakt. Het bot is daar losgekomen van m’n scheenbeen. Een van mijn bloedvaten is onherstelbaar beschadigd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.