Politie in Marokko grijpt in bij demonstratie leraren

132

Bij een demonstratie in de Marokkaanse hoofdstad Rabat heeft de politie ingegrepen met wapenstokken en waterkanonnen toen de demonstranten vanaf het parlement naar het koninklijk paleis wilden lopen. Volgens de politie weken de demonstranten af van hun route.

De demonstratie was georganiseerd door een aantal vakbonden, die hiermee protesteerden tegen de slechte positie waarin tijdelijke leerkrachten in Marokko verkeren. Maar demonstreerden ook omdat er na protesten in 2011 en 2012 niet genoeg verbeterd zou zijn. Enkele duizenden leraren en andere ambtenaren liepen mee.

Aanvankelijk verliep de demonstratie rustig. De demonstranten liepen door het centrum van de hoofdstad met spandoeken waarop leuzen stonden als “Geen contracten voor bepaalde tijd in het onderwijs” en “Geen ontmanteling van de openbare school”. In de protestmars liepen ook mensen mee van Al-Adl Wa Al Ihssane, een conservatieve beweging die tegen het koningshuis is en een democratie nastreeft op basis van de islam. Volgens kenners is dit de reden dat de politie ingreep nadat de demonstranten koers zetten richting het paleis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.