Waar is de vrouw van de koning?

537

Het wordt in Marokko als een van de grootste mysteries gezien: de plotselinge verdwijning van de vrouw van koning Mohammed VI. Prinses Lalla Salma is nu al bijna twee jaar niet meer in het openbaar gezien.

Dit weekend komen de Britse prins Harry en hertogin Meghan op bezoek in Marokko, ook zij zullen vrijwel zeker de prinses niet te zien krijgen. De Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia waren onlangs ook in Marokko en kregen haar niet te zien. Waar is zij toch gebleven, vragen internationale media zich af?

De Marokkaanse media zwijgen angstvallig, maar dat geldt niet voor Spaanse collega’s. Vorig jaar schreven zij al dat de koning en zijn prinses gescheiden zijn. Dat bericht kwam een week nadat de koning een hartoperatie had ondergaan in Parijs, waar zijn hele familie op bezoek kwam behalve Lalla Salma. Het Marokkaanse koningshuis geeft zelf geen enkel commentaar: niets wordt bevestigd, niets ontkend.

Volgens kenners is het beter als het koningshuis zich wel uitspreekt over de afwezigheid van Lalla Salma. Niet weten wat er met de prinses is gebeurd zou wel eens schadelijker voor het imago van de monarchie kunnen zijn dan de eventuele bevestiging van een scheiding.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.