Spanje en Marokko maken afspraken over continentale spoorlijn

302

Er wordt al tientallen jaren over gesproken. Meerdere onderzoeken zijn erover verschenen. En het is nog steeds een topic tussen Marokko en Spanje. We hebben het hier over de tunnelverbinding tussen Marokko (Afrika) en Spanje (Europa) waarbij er net zoals bij de kanaaltunnel gebruik moet worden gemaakt van treinen.

Tijdens het recente tweedaagse bezoek van het Spaanse koningspaar aan Marokko werd nogmaals gesproken over de plannen voor een continentale spoorlijn. De twee landen hebben opnieuw afgesproken om de mogelijkheden van een onderzeese spoorlijn te onderzoeken, dat meldde de Marokkaanse staatssecretaris van Transport. Hij voegde eraan toe dat Spanje en Marokko bezig zijn met onderzoeken naar o.a. de diepte van de Straat van Gibraltar en hoe men de tunnel zou moeten bouwen. Men hoopt binnen twee jaar het onderzoek af te ronden waarna ook gezocht dient te worden naar de financiering.

Zowel Spanje alsook Marokko lijken nog steeds interesse te hebben in het tunnel-project. De kosten worden geraamd op minstens 8 miljard euro. De bouw zou zo’n 15 jaar in beslag moeten nemen en bestaat uit twee tunnels voor treinen van bijna 40 kilometer lang en een servicetunnel in het midden. To be continued …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.