Marokko-instituut krijgt definitieve subsidie van ministerie

113

Het Nederlands Instituut Marokko (NIMAR) in Rabat krijgt een structurele subsidie van het ministerie van Onderwijs. Dat maakt de Universiteit Leiden, eigenaar van het instituut, bekend. Het gaat om een jaarlijks bedrag van 600.000 euro.

Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven kwam tot dit besluit na een evaluatie van het instituut. Het NIMAR in Marokko krijgt eenzelfde bedrag van het ministerie van Buitenlandse Zaken en nog eens 1,2 miljoen van de Leidse universiteit zelf.

Het instituut is het expertisecentrum Marokkostudies van de Universiteit Leiden. Het biedt studenten die in Nederland staan ingeschreven de mogelijkheid kennis op te doen van de Marokkaanse talen, cultuur, godsdienst, de Arabische wereld en West-Afrika. NIMAR verzorgt onderwijs, faciliteert onderzoek en draagt actief bij aan de kennis over de bovenstaande topics.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.