Zweedse voetbalster bedreigd sinds bekering tot de islam [video]

Een 19-jarige Zweedse profvoetbalster is al maanden het doelwit van bedreigingen en beledigingen vanwege haar bekering tot de islam. Sinds haar bekering heeft ze veel kritiek gekregen, ook vanuit haar familie en omgeving.

De jonge vrouw vertelde maandag op de Zweedse televisie dat ze desondanks heel blij is dat ze moslim is geworden. “Nadat ik een moslim werd, besefte ik dat ik tot een heel mooi religie ben toegetreden. Ik geloof in de hele inhoud van de Koran. Ik ken God en ik voel zijn hulp”, zei ze. Tijdens het programma was ook een persoon aanwezig die haar een dreigbrief had gestuurd en zijn excuses kwam aanbieden.

Ronja Andersson, speelsters van het Zweeds elftal onder 19 jaar, verklaarde dat ze zich tijdens een reis naar Turkije had bekeerd. “Ik had een Turkse vriendje toen ik 15 jaar was en ik ontdekte de islam met zijn familie. Toen ik met zijn familie Turkije bezocht was ik erg onder de indruk van de moskee├źn”. Nadat ze zich verder in de islam had verdiept besloot ze moslim te worden.

Hieronder een video van de voetbalster die haar gelukswensen voor de ramadan van 2018 opnam:

Voor als je Zweeds verstaat:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.