Bestuur As Soennah-moskee gaat aangifte doen tegen neonazi’s

171

Het bestuur van de moskee as-Soennah in Den Haag gaat vandaag aangifte doen tegen de omstreden groepering Pegida. Leden van Pegida plaatsten zondagmorgen een spandoek met beledigende teksten aan het adres van de profeet Mohammed (vzmh). Naast het spandoek was een etalagepop in Arabische kleding, half ontbloot en voorzien van baard, met in het kruis een babypop geplaatst.

Een woordvoerder van de Stichting as-Soennah meldde dat er tientallen gelovigen in de moskee aanwezig waren voor het ochtendgebed, toen de provocatieve actie van de neonazi’s in gang was gezet. ‘Op bewakingsbeelden is te zien dat de poppen en het spandoek zondagochtend omstreeks kwart over vijf zijn geplaatst’, zegt Abdelhamid Taheri, bestuursvoorzitter van de Stichting as-Soennah. Het incident was kort voordat kinderen koranonderwijs zouden volgen.

‘Dit is geen aanval op alleen onze moskee, maar een aanslag op de hele moslimwereld’, zegt Taheri. Burgemeester Krikke laat weten dat ze ‘met afschuw’ kennis heeft genomen van het plaatsen van het spandoek.

2 REACTIES

  1. zal wel onder vriheid van meningsuiting vallen of gerechtvaardigd als oorlog tegen terrorisme…..zo wordt langzaamaan ook de gewone moslim gepakt…..DAT was het doel van de campagne tegen terroristen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.