Ziyech en Mazraoui schitteren tegen Real Madrid

Ajax heeft dinsdagavond in Madrid voor een legendarische avond in de Nederlandse voetbalhistorie gezorgd. De Amsterdammers legden, met twee Marokkaanse internationals in de basis, een wereldprestatie op de mat in het Santiago Bernabéu. Met een uitmuntende teamprestatie werd Real Madrid in eigen huis afgestraft: 1-4.

Hakim Ziyech kan nog nauwelijks bevatten dat Ajax ten koste van Real Madrid de kwartfinale van de Champions League heeft bereikt. ‘Het is moeilijk om te beschrijven wat er is gebeurd vandaag’, jubelde de maker van de 0-1, die de wedstrijd een hoogtepunt uit zijn carrière noemt. “Dit is het hoogtepunt uit mijn carrière. Dit betekent veel voor ons en ook voor het Nederlandse voetbal. Wij hebben aan de wereld laten zien dat het Nederlandse voetbal zeker nog een rol kan spelen,’ besluit de Marokkaanse international in het VI.

Noussair Mazraoui speelde ook een glansrol in de veelbesproken zege van Ajax. Met zijn actie op de zijlijn stond de Marokkaanse rechtsback aan de basis van de belangrijke 0-3. ‘Ik wist echt niet of de bal in of uit was.’ Ondanks zijn gele kaart heeft de trainer hem laten staan tot de tachtigste minuut. Mazraoui was dan ook blij met het vertrouwen van zijn trainer.

Door de gele kaart zal Mazraoui de volgende wedstrijd in de Champions League moeten missen. Maar hopelijk is hij daarna wel van de partij. Maar daar moet Ziyech voor zorgen door Ajax te helpen om de halve finales te halen. Na het uitschakelen van Real Madrid is het optimisme natuurlijk groot. ‘Alles is mogelijk. Ik heb geen voorkeur voor een specifieke tegenstander’, zei Ziyech, die genoot van de sfeer.

Alle goals van Ajax, waaronder die van Ziyech:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.