Home Maatschappij Directeur Cornelius Haga Lyceum stapt naar de rechter om schokkende beschuldigingen zonder...

Directeur Cornelius Haga Lyceum stapt naar de rechter om schokkende beschuldigingen zonder enkel bewijs [VIDEO]

219

Het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum stapt naar de rechter. Het bestuur is niet te spreken over de publieke beschuldigingen vanuit de Nederlandse media, politiek en het Amsterdamse bestuur, zonder enige vorm van bewijs.

Het bestuur van de school is sinds de oprichting in 2011 tegengewerkt door diverse instanties in hun doel om een islamitische school in Amsterdam te stichten. Lodewijk Asscher, destijds wethouder van onderwijs in Amsterdam, probeerde in 2011 de stichting van de school tevergeefs tegen te houden. Sindsdien lijkt het wantrouwen tussen de instanties en de school alleen maar groter te zijn geworden.

Directeur Soner Atasoy van het Cornelius Haga Lyceum vernam vrijdag via de media dat hij en zijn broer Son Tekin, beleidsmedewerker op de school, banden zouden hebben met een terroristische organisatie. Zij zouden “banden onderhouden met een aan IS gelieerde Tsjetsjeense terreurorganisatie, het Kaukasus Emiraat”. Inmiddels hebben ook burgemeester Halsema en minister-president Mark Rutte zich al snel uitgesproken tegen de school. Het bestuur zou zo snel mogelijk moeten opstappen.

Atasoy ziet de brieven van Halsema en Grapperhaus als karaktermoord op hem en iedereen die bij de school betrokken is. ‘Zonder bewijs publiekelijk aan de schandpaal genageld,’ zegt hij in een interview met de Volkskrant. Atasoy is boos dat iedereen maar de beschuldigingen overneemt zonder dat er een enkele bewijs is geleverd voor de schokkende beschuldigingen. Hij stapt daarom naar de rechter.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.