Gezin mishandeld door Nederlands tuig. Man aangehouden na dreigen met vuurwapen

223

In het plaatsje Urk is het sinds maandag onrustig. De politie heeft maandagavond ingegrepen bij -zoals ze het zelf omschrijft– ‘ongeregeldheden’ in Urk. Mogelijke aanleiding voor de rellen was een conflict dat begon in de relationele sfeer, maar er wordt gedacht aan wraak met een racistisch motief. Tientallen Nederlandse jongeren liepen naar de woning van een Marokkaanse gezin. Een aantal van deze ‘Nederlandse tuig’ wist de woning binnen te dringen, waarna ze de 18-jarige Soufyan, zijn moeder en zus hebben mishandeld. Hierbij werd de naam van Wilders gescandeerd en riepen ze racistische leuzen naar het Marokkaans gezin.

Aanleiding hiervoor zou zijn dat Soufyan iets onaardigs hebben gezegd over de vriendin van een blanke plaatsgenoot. Die laatste wilde dat uitvechten, samen met vele Nederlandse jongeren. Een lokale plaatsgenoot verklaart tegenover De Stentor “Dat je als Marokkaan niet vervelend moet doen tegen de vriendin van een plaatsgenoot”.

Er gingen gisteren de hele dag geruchten dat mensen opnieuw wilden vechten op Urk. Op de toegangswegen stonden meerdere politiewagens te posten. Agenten controleerden alle voertuigen die vanaf de snelweg Urk in wilden rijden. Twee personen werden daarbij aangehouden. Eén persoon had een honkbalknuppel bij zich en de ander kon zich niet legitimeren.

De politie heeft dinsdagavond rond 19.45 uur ook een Nederlandse man uit Urk aangehouden. De man was te zien op een filmpje dat op sociale media de ronde deed en waarin hij dreigende taal uit naar Soufyan. In het filmpje zei de man: “Souf, ik heb een berichtje voor je man. Je gaat kogels eten vriend”. Hij is aangehouden en het wapen, dat mogelijk nep was, is in beslag genomen. De man wordt op het politiebureau verhoord.

1 REACTIE

  1. Wilders zal wel breed glimlachen met dit soort “incidenten”……en natuurlijk Wilders blijven beveiligen en verdedigen want hij weet wel wat hij mensen aandoet….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.