Veiligheidsmaatregelen rond moskeeën

64

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland noemt de terreuraanslag in Nieuw-Zeeland waarbij 49 mensen zijn vermoord verschrikkelijk en een daad die zijn weerga niet kent. “We zijn volledig van ons stuk”, zegt Saïd Bouharrou van de raad.

“Je hoort heel veel gedesoriënteerde geluiden, reacties. Ook wel paniek her en der. Wat betekent dat nu voor ons, voor Nederland”, zegt Bouharrou. De raad heeft moskeebesturen gevraagd om in het middaggebed aandacht te vragen voor de slachtoffers en nabestaanden.

Verder worden op verschillende plekken in Nederland veiligheidsmaatregelen genomen bij moskeeën in reactie op de terroristische aanslag op twee islamitische gebedshuizen in Nieuw-Zeeland. De vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, nemen naar eigen zeggen zichtbare en onzichtbare maatregelen.

Salaheddine
YouTuber Salaheddine ging gisteren na de aanslag naar de Essalam Moskee in Rotterdam. Hij sprak er met aangeslagen bezoekers. Tijdens het filmen kwam ineens ook een jongen uit Nieuw-Zeeland binnen, met een bosje bloemen.

“Ik kom uit Nieuw-Zeeland. Ik heb een paar bloemen gekocht voor de mensen daar. Ik weet niet wat ik moet doen, maar ik moet iets doen voor de mensen daar. Dat is het”, vertelt hij.

Bij de moskee zijn ze blij met het mooie gebaar. “Hij heeft het echt wat verzacht in mijn hart. Dit laat zien dat we als mensen niet uit elkaar zijn, we zijn een. We willen hem bedanken.”

Bekijk hier het bezoek van de jongen (vanaf 3.39)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.