“Hallo, broeder”: moslim begroet gewapende terrorist in moskee

260

“Hallo, broeder.” Zo wordt de extreem rechtse terrorist die in Christchurch 49 moslims doodde, welkomt door een man binnen de moskee. Seconden later zou de hel aan de eerste moskee losbarsten. De hashtag #HelloBrother is intussen trending op Twitter en wordt door rouwende mensen wereldwijd gebruikt als slogan om de haat te veroordelen.

Op sociale media wordt de begroetende man als een held bewierookt. “Hij bleef de waarden van de islam trouw, zelfs met een geweer voor zijn neus”, klinkt het. “Misschien probeerde hij de situatie zo nog te ontmijnen. Liefde versus haat… Hoeveel moslims moeten er nog sterven vooraleer bewezen is dat hun geloof niet gewelddadig is?”

Op de beelden die de terrorist live op Facebook uitzond, is te zien dat de beleefde man ook zelf geraakt werd. De man lijkt het bloedbad niet te hebben overleefd, maar wordt algemeen als held gezien.

Naast de dader zijn nog twee mannen en een vrouw opgepakt. Een van hen bleek niets met de feiten te maken te hebben, de twee anderen werden wel aangehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.