DENK behaald zetels in aantal provincies, maar niet voor Eerste Kamer

Voor de eerste keer deed de partij DENK mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk hoopte de allereerste senator voor de partij te worden. Maar dat lijkt niet meer door te gaan.

Alhoewel de partij wel in een aantal provincies een zetel wist te bemachtigen, bleef het succes op landelijk niveau uit. In de voorlopige uitslag behaalt DENK geen enkele zetel in de Eerste Kamer, terwijl de partij in de provincies alleen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht één zetel veroverde.

Partijleider Kenan Boz baalt van de uitslag. “Wij hadden zeker gehoopt en verwacht dat we een zetel zouden halen. Het zijn er nul geworden, dus dat is een teleurstelling,” zegt hij tegen RTV Oost. “Maar we gaan gewoon door”, reageert Boz strijdvaardig. “Het eerste doel hebben we bereikt, een zetel in de provincies. De Eerste kamer is de volgende stap.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.