Maghreblanden dragen couscous voor op de werelderfgoedlijst

147

De Noord-Afrikaanse landen gaan zich samen inspannen om de couscous als werelderfgoed te krijgen. Marokko, Algerije, Mauritanië en Tunesië hebben de couscous als Noord-Afrikaans immaterieel werelderfgoed voorgedragen bij de UNESCO

,,Couscous verenigt de Maghreb’’, juichte de Tunesische ambassadeur bij de VN-organisatie in Parijs. Eerder, was dat juist andersom. Algerije probeerde op eigen houtje couscous als Algerijns erfgoed te laten registreren. Dat leidde tot woedende reacties in Marokko en Tunesië die beide ook claimen dat het gerecht daar oorspronkelijk vandaan komt.

De couscous, die tegenwoordig ook veel in Europa wordt gegeten, staat straks op de werelderfgoedlijst als een gerecht uit de Maghreb.

2 REACTIES

  1. Dat horen ze niet graag in Parijs hoor! …verenigd de maghreb landen! Parijs wil nooit een vereniging hebben van marokko algerije en tunesie……dat zou Parijs doen beven…..want stelen kan dan niet meer daaro!

  2. Dit is mijn favoriete gerecht, ik weet alles van voeding. Ik werk als kok en het belangrijkste voor mij is gezondheid. Daarom kook ik alleen het juiste voedsel. Ik leer hier alles over https://www.funandfood.nl/ en ik weet zeker dat mensen hiervoor moeten zorgen. Onze producten moeten vers en correct verwerkt zijn. Ik ben dol op het leren van nieuwe recepten om te koken. Het belangrijkste waar ik op let is de voedingswaarde van het product.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.