Marokkaans hof houdt lange celstraffen tegen Rif-betogers in stand

121

Een Marokkaans hof van beroep in Casablanca houdt de lange gevangenisstraffen tegen de Rif-betogers, waaronder de leiders van de protestbeweging in de Rif, in stand. In juni werden tientallen van hen veroordeeld tot celstraffen tot twintig jaar voor onder meer het ‘in gevaar brengen van de staatsveiligheid’ en die straffen blijven nu staan.

Onder anderen Nasser Zefzafi, het gezicht van de protesten in het Rifgebied, moet twintig jaar de cel in. Vijf Marokkaans-Nederlandse organisaties willen dat de Nederlandse regering de Marokkaanse ambassadeur op het matje roept vanwege “de krankzinnige vonnissen” tegen de leiders van de Rif-protesten. Mensenrechten tellen niet meer in Marokko, vinden ze. Ze vinden dat minister Blok bezwaar moet aantekenen.

De Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok zegt te willen afwachten wat de veroordeelden nu gaan doen. “Ze kunnen nog in cassatie gaan.” Hij zegt dat het proces nauwgezet wordt gevolgd en is bijgewoond door Nederlandse diplomaten.

1 REACTIE

 1. Dit kan ECHT NIET!
  Het VOLK heft her VOLSTE recht SOCIAAL EN ECONOMISCH ONRECHT AAN TE KAARTEN!!!!!ZOnder daarvoor de gevangenis in te gaan!

  ZO onrechtvaardig! Er is een elite in Marokko dat samen werkt met Frankrijk om MArokko economisch LEEG te zuigen zoals Frankrijk het ook doet met andere Afrikaanse landen!

  Dat MOET STOPPEN!!!

  Die elite zijn landverraders en moeten ogv de WET vervolgd worden en niet degene die t verraad aankaart!!!

  Frankrijk ziet hier achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.