Nederlandse beveiligingsstudenten fantaseren over doodrijden Marokkanen

Leerlingen van de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid Politie (HTV-P) en Beveiliging aan het Vitalis College in Breda spreken in een besloten Snapchatgroep van het doodrijden van Marokkanen voor bonuspunten. De school neemt de zaak hoog op en heeft maatregelen aangekondigd. Dat meldt de Turks-Nederlandse website DutchTurks.

De Nederlandse studenten maken in de groep misplaatste grappen over onder andere het doodrijden van Marokkanen. “Marokkaan aanrijden is 10 punten,” schrijft Joris. Sem reageert daarop met “100 als ze in een keer dood zijn,” terwijl Joris er nog eens overheen gaat met “Hahaha en 50 punten extra als ze zwanger is.” De twee lijken elkaar nog verder op te fokken in de groep waar ook andere leerlingen meelezen. Alsof het een spel is om mensen te vermoorden, zegt Joris dat ze nog eens 10 punten krijgen als hun slachtoffer een hoofddoek draagt. Voor Sem zouden er ‘dubbelpunten’ moeten gelden als je een hele familie ombrengt.

Beelden van de zieke geweldsfantasieën doken op via sociale media en hebben het Vitalis College ertoe bewogen om met een verklaring naar buiten te komen.

De school zegt de berichten ten zeerste af te keuren en heeft direct ‘passende’ maatregelen getroffen. Onder het bericht van de school reageren mensen kritisch: ‘De enige passende maatregel in dit geval is de betreffende studenten van de opleiding verwijderen’, en ‘Ik hoop dat er in de lesstof ook (meer) aandacht wordt gegeven aan het feit dat Nederland multi-cultureel is. Dat etnisch profileren, racisme en discriminatie geen mening zijn, maar dat dit tegen de wet is. (…) Duidelijk te maken dat dit geen plaats heeft bij een beroep als agent of beveiliger. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen als er iemand van dat beroep in de buurt is, iedereen!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.