Negentig procent van Nederlandse verhuurmakelaars discrimineert

201

Je huis willen verhuren, maar niet aan Marokkanen, Turken, Polen of Bulgaren. Negentig procent van de Nederlandse makelaars vindt dit geen probleem. Uit onderzoek van Radar blijkt dat verhuurmakelaars massaal dicrimineren.

Op het verzoek om een huis niet te willen verhuren aan bijvoorbeeld Noord-Afrikanen werkten 18 van de 20 makelaars, verspreid over heel Nederland, mee. Makelaars horen aan te geven dat ze daar niet aan mee willen werken, maar de realiteit is anders. Uit het onderzoek van Radar blijkt dat makelaars maar wat graag helpen bij het vinden van die ‘betrouwbare’, ‘Nederlandse’ huurder.

Tunahan Kuzu van DENK is verbijsterd. Hij vindt dat er zwaardere straffen moeten komen. ‘Makelaars die discrimineren, mogen geen lid meer zijn van de brancheorganisatie NVM. Zet ze eruit, dat is een signaal voor andere makelaars om niet meer te discrimineren.’ Tweede Kamerlid Jasper van Dijk van de SP vindt het schandalig. ‘De branche doet er niets aan om discriminatie op de woningmarkt tegen te gaan. Minister van Binnenlandse zaken Kajsa Ollongren is aan zet.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.