Doelwit handgranaat is woordvoerder moskee in Amsterdam-Oost

131

De handgranaat die vrijdagochtend in Amsterdam-Oost is gevonden, zat vastgetaped aan de brievenbus van Ali Bouakili, woordvoerder van de Nasr Moskee in Amsterdam-Oost, die al eerder werd bedreigd. Dat meldt De Telegraaf. Op last van het Openbaar Ministerie is inmiddels, tijdelijk, 24 uur per dag cameratoezicht op het pand.

Bouakili werd eind vorig jaar ook bedreigd omdat hij niet wilde dat er in de Amsterdamse Nasr-moskee een dodengebed zou worden uitgesproken voor een gesneuvelde Syriëgangster en haar kind. Het ging om Sarah L., de zus van oud-Hofstadgroeplid en jongerenwerker Bilal L. Er circuleerde een dreigvideo waarop de naam van Bouakili was te zien met een kalasjnikov, een handgranaat en de kreet ’qadimoen’, ’we komen eraan’.

Zelf is Ali Bouakili op vakantie in Marokko. Hij bevestigt vanuit zijn vakantieadres dat hij op het adres in Amsterdam woont en zegt dat hij ’aangeslagen’ is door het bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.