Marokko mag weer dromen van deelname aan de Olympische Spelen na speurwerk Mark Wotte

Het dienstverband van Mark Wotte bij de Marokkaanse voetbalbond komt mogelijk toch niet ten einde. De Afrikaanse voetbalbond heeft Congo gediskwalificeerd in de kwalificaties om deelname aan de Afrika Cup voor spelers onder de 23 jaar.

De Congolezen hadden in de tweede kwalificatieronde het team van Wotte uitgeschakeld. De Nederlander heeft echter ontdekt dat een speler van Congo met een vals paspoort speelde. Om die reden is dat land gediskwalificeerd. Congo speelde met aanvoerder Arsene Zola, die geboren is in 1996, zo stond overal vermeld. Het is zo dat alleen spelers vanaf geboortejaar 1997 mogen deelnemen. Wotte merkte op dat er iets niet klopte en trok aan de bel.

Door de diskwalificatie van Congo schuift Marokko een ronde door en gaat het een play-off spelen tegen Mali. Dat zou ook voor Wotte weleens goed nieuws kunnen zijn. ‘De afspraak was dat mijn contract zou eindigen bij uitschakeling, maar we zijn nu dus niet uitgeschakeld. Ik ga in gesprek met de bond over hoe we hier mee omgaan.’

In totaal plaatsen acht landen zich voor het toernooi om de Afrika Cup voor spelers onder de 23 jaar. De beste drie landen van dat toernooi kwalificeren zich voor de Olympische Spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.