Zestien migranten komen om bij eenzijdig ongeluk tussen Nador en Saïdia

171

In het noordoosten van Marokko, tussen de kustplaatsen Saïdia en Nador zijn zaterdag bij een verkeersongeval 16 migranten om het leven gekomen. Het busje waarin ze zaten kwam in een irrigatiekanaal terecht. Er zijn daarbij ook 17 gewonden gevallen.

In het voertuig zouden ongeveer vijftig migranten hebben gezeten. Er wordt onderzocht onder welke omstandigheden ze werden vervoerd. De chauffeur is na het ongeluk gevlucht.

Volgens een Marokkaanse mensenrechtenvereniging is hij “zonder twijfel een mensensmokkelaar”. “Mensensmokkelaars brengen het leven van migranten in gevaar door moeilijke wegen te nemen”, luidt het. Het ongeluk gebeurde niet ver van de Spaanse enclave Melilla.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.