Ziyech belangrijk met assist: moest het opnemen tegen ’twee beren’

Hakim Ziyech is met Ajax nog steeds op drie fronten actief: na de halve finale-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van dinsdagavond wacht zondag de bekerfinale tegen Willem II. Verder kan Ajax nog kampioen worden van Nederland.

“Of het mentaal zwaar is? Nee, ik denk dat het nu juist gaat beginnen”, liet Ziyech na de 0-1 in Noord-Londen weten tegenover Ziggo Sport. “Nu gaat het om de prijzen. We hebben er een heel seizoen hard voor gewerkt: nu begint het leuk te worden.”

Tegen Tottenham was de 26-jarige linkspoot belangrijk met de assist op de goal van Donny van de Beek. “We speelden een goede eerste helft, bijna niet in de problemen geweest, nog een goede kans op de 0-2. Daarna veranderden zij van systeem: wij konden niet meer in ons spel komen, maar we zijn met zijn allen blijven knokken”. Over zijn eigen spel is hij niet helemaal tevreden. “Zij hadden twee beren op het middenveld staan (Victor Wanyama en Moussa Sissoko, red.), die gooiden de fysieke strijd erin. Dan moet je op de tweede bal anticiperen.”

Drie dagen na de bekerfinale tegen Willem II speelt Ajax alweer de return tegen Tottenham. Op zondag 12 mei en woensdag 18 mei volgen de laatste twee competitieduels, tegen FC Utrecht en De Graafschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.