Roep om doodstraf voor moordenaars Scandinavische toeristen

132

De rechtszaak tegen de moordenaars van twee Scandinavische toeristen in december vorig jaar in Imlil bij Marrakech, is vandaag begonnen.

De twee Deense en Noorse studentes Louisa Vesterager Jespersen (24) en Maren Ueland (28) werden op 17 demeber 2018 dood aangetroffen aan de voet van Toubkal berg, de hoogste bergtop in zuidwestelijk Marokko. Ze waren het slachtoffer van een terreurcel in Marokko. In totaal staan vanaf deze donderdag 24 verdachten terecht, waaronder een Zwitserse Spanjaard.

In aanloop naar de rechtszaak tegen de terroristen luidt steeds vaker de roep om de doodstraf weer in te voeren in Marokko. Volgens de krant L’Economiste ‘schreeuwt de publieke opinie om wraak’ en wordt de doodstraf geëist tegen de daders. Op het internet circuleren diverse petities om het laatste kracht bij te zetten. In Marokko wordt de doodstraf nog wel uitgesproken door rechters, maar zelden uitgevoerd. De laatste keer was in 1993.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.