Moskeeën extra beveiligd tijdens de ramadan

113

Nederlandse moskeeën gaan tijdens de ramadan extra veiligheidsmaatregelen treffen om incidenten te voorkomen. Zo gaan de gebedshuizen burgerwachten inzetten vanuit hun eigen achterban. Ook nemen ze andere veiligheidsmaatregelen, waar ze niets over willen zeggen, meldt NU.nl.

De islamitische organisaties zeggen geen aanwijzingen te hebben dat iemand echt iets beraamt, maar toch zijn ze bang voor incidenten. De maatregelen lijken te zijn genomen met name uit angst voor aanvallen en haat-acties vanuit de Nederlandse extreem rechtse hoek, zoals de Pegida.

“Vorig jaar hielden we ook toezicht, maar dit jaar hebben de mensen extra trainingen gevolgd en zijn er bewakingscamera’s geplaatst bij moskeeën die dat nog niet hadden. Voor alle zekerheid”, zegt Mohammed Bouimj, directeur van de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.