Ramadan Mubarak!

161

Voor meer dan een miljard moslims wereldwijd, onder wie ruim een half miljoen Nederlanders, is maandag de ramadan begonnen.

In deze vastenmaand wordt tussen zonsopgang en zonsondergang niet gegeten, gedronken of gerookt. Ook andere vormen van genot zijn verboden. Zo worden lichaam en geest gereinigd. De ramadan eindigt met het Suikerfeest op 5 juni. Zieken, zwangere vrouwen, jonge kinderen en reizigers hoeven niet te vasten.

Maar het vasten draait niet alleen om dingen die niet mogen; er wordt in deze periode extra aandacht besteed aan het geloof, verdraagzaamheid, liefdadigheid en saamhorigheid. Een onderdeel daarvan is de zakaat, tevens één van de vijf zuilen van de islam. Zakaat is het geven van financiële hulp aan armen. Het is een gewoonte om de zakaat tijdens de vastenmaand te geven.

Maghreb.nl wenst jullie allen een Ramadan Mubarak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.