Voorvrouw protestbeweging Rifgebied vlucht naar Nederland

272

Nawal Benaissa, een vrouwelijke leider van de protestbeweging in het Marokkaanse Rifgebied, heeft asiel aangevraagd in Nederland. Dat heeft Amnesty International woensdag bevestigd. De Riffijnse activiste van de Hirak beweging kwam een week geleden in Nederland aan.

Benaissa zou via Spanje naar Nederland zijn gevlucht, en met haar 4-jarige zoontje sinds een week in een asielzoekerscentrum verblijven. De locatie wil Amnesty niet bekendmaken om Benaissa’s veiligheid niet in gevaar te brengen. Haar man en drie andere kinderen zijn in Marokko achtergebleven.

Als prominente voorvrouw van de Hirak beweging strijdt Benaissa tegen de achterstelling van de bewoners van het Rifgebied. Zij werd meermalen door de politie opgepakt. Vorig jaar werd ze tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld en in april mocht ze niet voor een lezing naar Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.