Europese verkiezingen: waar ga jij stemmen?

41

Vandaag vinden voor de negende keer de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Inwoners van alle lidstaten kunnen dan rechtstreeks hun vertegenwoordiging in het Europees Parlement kiezen.

De Europese Verkiezing worden één keer in de vijf jaar gehouden in de 28 lidstaten van de Europese Unie. Het Europees Parlement is de rechtstreeks gekozen volksvertegenwoordiging van de Europese Unie. Samen met de Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie heeft het een wetgevende taak op uiteenlopende gebieden zoals landbouw, voedselveiligheid, milieu en de begroting binnen de Europese Unie.

Kiesgerechtigden mogen hun stem uitbrengen op zestien Nederlandse partijen. Met daarbij ‘nieuwkomers’ DENK, Forum voor Democratie, vandeRegio en Volt Nederland. Al deze partijen sluiten zich uiteindelijk aan bij een van de acht Europese fracties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.