Spanningen lopen op in het Midden-Oosten

140

OlieDe spanningen lopen op in het Midden-Oosten. En wel tijdens de ramadan. Nadat de VS eerder al twee grote oorlogsschepen heeft gestuurd naar de regio, heeft het land nu bekendgemaakt 1500 extra militairen te sturen naar het Midden-Oosten. De militairen worden vooral gestationeerd op Amerikaanse oorlogsschepen.

Iran, die door de VS en Saoedi-Arabië beschuldigd wordt van het willen ontwrichten van olie-aanvoerlijnen, heeft op haar beurt gedreigd Amerikaanse oorlogsschepen tot zinken te brengen. „Amerika stuurt twee oorlogsschepen naar de regio”, verklaarde een belangrijke Iraanse militaire adviseur. „Als ze ook maar de kleinste domheid begaan, zullen we die schepen naar de bodem jagen inclusief de bemanning en de vliegtuigen, en we gebruiken twee raketten of twee geheime wapens.”

Verder wil de Amerikaanse president Donald Trump buiten het Congres om voor 8 miljard dollar (omgerekend ruim 7,1 miljard euro) aan wapens verkopen aan Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Jordanië. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo wordt het Congres omzeild omdat vertraging leidt tot verhoogde risico’s voor bevriende landen. “Deze wapendeals zorgen voor meer stabiliteit in het Midden-Oosten en helpen onze bondgenoten zich te verdedigen tegen de Islamitische Republiek Iran”, aldus Pompeo in een verklaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.