IS-sympathisanten bekennen moord op Scandinavische vrouwen

59

Drie Marokkaanse verdachten hebben de gruwelijke moord bekend op twee Scandinavische vrouwen. In een rechtszaak vlak bij de hoofdstad Rabat verklaarden zij dat ze de misdaad begingen, nadat het hen niet was gelukt om zich aan te sluiten bij terreurgroep IS.

De 25-jarige Louisa en 28-jarige Maren waren afzonderlijk van elkaar aan het backpacken in het Atlasgebergte afgelopen december. De slachtoffers zijn willekeurig uitgekozen. Met de gruwelmoord wilden ze hun trouw aan terreurgroep IS bewijzen. “We wilden christenen aanvallen omdat die daar in Syrië moslims doden en moskeeën en ziekenhuizen vernietigen. We hadden geprobeerd een bom te maken maar dat was niet gelukt”, verklaarde Abdessamad E. op de rechtszitting. Het doden van de vrouwen was ‘wraak voor wat de broeders in Syrië is aangedaan’.

Twee van de drie hoofdverdachten hebben bekend dat ze de vrouwen in hun tent hebben aangevallen en onthoofd. De derde filmde het geheel. De video werd gedeeld met andere IS-sympathisanten.

De gruwelmoorden zorgden voor grote verontwaardiging in Marokko. Daar werd opgeroepen om de daders de doodstraf te geven. Dat is sinds 1993 niet meer voorgekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.