VAR-chaos leidt tot schandalige ontknoping in Afrikaanse Champions League

151

De Marokkaanse club Waydad Casablanca is tijdens de finale van de Afrikaanse Champions League van het veld gestapt nadat de arbitrage continue doelpunten aan Marokkaanse zeide onterecht maar bleef afkeuren. Hierdoor is Esperance Tunis gekroond tot winnaar.

De finale tussen de topclub uit Tunesië en de ploeg uit Marokko werd gespeeld over twee duels. Bij de eerste ontmoeting waren er al moeilijkheden met de arbitrage. Het Marokkaanse Wydad zag een ogenschijnlijk correcte goal afgekeurd worden en het was dubieus dat het elftal geen strafschop kreeg. Dat terwijl er wel VAR aanwezig was. De scheidsrechter bij die wedstrijd is inmiddels al voor zes maanden geschorst.

Bij de return werd het echter alleen maar erger voor Wydad. In de eerste helft kon er geen gebruik worden gemaakt van de VAR vanwege technische problemen, maar het hulpmiddel zou na rust wel weer beschikbaar zijn. De club uit Casablanca maakte bij een 1-0 stand gelijk met een kopgoal. Dat doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel, maar het VAR-scherm bleek plotseling weer niet te werken. Bij Wydad waren ze daar zo furieus over dat besloten werd niet verder te spelen. Er werd tevergeefs geprobeerd de Marokkanen op andere gedachten te brengen.

Het is afwachten of de finale een staartje krijgt. Het is nog niet bekend of Wydad stappen gaat ondernemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.