Finale Afrikaanse CL moet over wegens defecte VAR

123

Een defecte videoscheidsrechter heeft ervoor gezorgd dat de returnwedstrijd in de finale van de Afrikaanse Champions League moet worden overgespeeld. Dat heeft de Afrikaanse voetbalbond (CAF) woensdag besloten tijdens een vergadering in Parijs.

Afgelopen vrijdag werd de Tunesische club Espérance nog uitgeroepen tot winnaar van het toernooi nadat de wedstrijd in chaos was geeindigd. Scheidsrechters vloten continue in het nadeel van het Marokkaanse Wydad Casablanca. Het ten onrechte afkeuren van een zuivere doelpunt in de 59ste minuut door de scheidsrechter was de druppel. De spelers van Wydad vroegen daarop om een raadpleging van de videoscheidsrechter, maar deze bleek vervolgens al de hele wedstrijd niet gewerkt te hebben. Dat was de spelers nooit verteld. Hierna liepen de spelers van Wydad van het veld.

Espérance werd vervolgens tot winnaar gekroond, maar dat feestje blijkt nu dus van korte duur. De club moet de beker en ook de medailles van de spelers inleveren. De Afrikaanse voetbalbond heeft nu besloten dat de return nogmaals gespeeld moet worden in Zuid-Afrika, neutraal terrein dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.