Rechter blokkeert uitbreidingsplannen Haga Lyceum

104

De gebroeders Atasoy, die aan het roer staan van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, mogen geen nieuwe middelbare scholen oprichten. De gebroeders zijn al lange tijd in juridische gevecht met de overheid, nadat burgemeester en overheidsorganiaties, de islamitische school tegenwerken.

De Raad van State oordeelde woensdag dat onderwijsminister Arie Slob terecht de bekostiging heeft geweigerd van vijf nieuwe middelbare scholen van de Haagse stichting De Ozonlaag, waarvan Hagadirecteur Soner Atasoy bestuurder is. “De stichting heeft niet aangetoond dat de nieuwe scholen voldoende leerlingen zullen trekken,” aldus de Raad van State.

De stichting wilde meer scholen openen in Amsterdam en andere steden. Het onderwijs zou gebaseerd worden op een combinatie van vijf levensbeschouwelijke en religieuze richtingen: algemeen bijzonder, protestants-christelijk, rooms-katholiek, islamitisch en hindoeïstisch.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.