Marcouch betaalt schadeclaim imam niet uit eigen zak

202

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is niet van plan een schadevergoeding van 4 duizend euro aan imam Youssef Arkhouch uit eigen zak te betalen. Hij laat daarvoor de gemeente Arnhem opdraaien, ondanks dat hij fout is gegaan door publiekelijk zich te bemoeien met de aanstelling van een imam in de moskee.

Imam Arkhouch had een schadevergoeding en een rectificatie van uitspraken van de burgemeester geëist, omdat die hem ten onrechte heeft weggezet als een salafistische haatprediker. Na druk vanuit Marcouch, heeft de Marokkaanse Al Fath-moskee, waar hij zou gaan werken, besloten hem niet aan te nemen.

DENK Verenigd Arnhem en de SP, twee partijen die deel uitmaken van de gemeenteraad van Arnhem, gaven eerder aan dat zij vinden dat Marcouch de boete zelf moet betalen en niet de Arnhemse belastingbetaler.

Met de betaling van 4 duizend euro is de zaak echter ook nog niet gelopen. Imam Arkhouch wil op het kort geding een bodemprocedure laten volgen waarin hij al zijn eisen ingewilligd hoopt te krijgen. Hij verlangt een vergoeding van 25 mille voor reputatieschade, 1.700 euro per maand als compensatie voor het salaris dat hij misloopt als imam in Arnhem (totdat hij elders werk heeft gevonden) en een verbod voor Marcouch om zich nog langer in negatieve zin over hem uit te laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.