Blamage: Marokko uitgeschakeld op Afrika Cup

De Marokkaanse ploeg is vrijdagavond uitgeschakeld in de achtste finale van de Afrika Cup. Het team van Hervé Renard wist van tien man van Benin niet te winnen en verloor pas in de penaltyserie.

In de 53ste minuut was Benin verrassend op voorsprong gekomen. Een blunder bij het uitverdedigen van Benin stelde Marokko in staat gelijk te maken. Mbark Boussoufa onderschepte de bal, Youssef En-Nesyri rondde vervolgens af.

Hakim Ziyech kreeg ver in de blessuretijd de ultieme kans om de wedstrijd te eindigen. Maar de middenvelder van Ajax mikte vanaf elf meter op de paal. Na de reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scorebord.

In de reeks van strafschoppen was Oussama Idrissi de enige die voor Marokko raak schoot. De aanvaller van AZ mocht als eerste aanleggen. Sofiane Boufal en Youssef En-Nesyri misten. Voor Benin was het vier keer achter elkaar raak, waarmee het duel was beslist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.