Nasrdin Dchar: pijnlijk om eigen ouders te zien worstelen

163

Nasrdin Dchar vindt het pijnlijk om te zien hoe de oudere generatie Marokkaanse Nederlanders zo worstelt met hun plek in Nederland. Zo ook zijn ouders. Dat verteld de veertigjarige acteur in een interview met De Groene Amsterdammer.

Vooral taal is het grote probleem. “Als ik kijk naar de gesprekken die ik met mijn ouders voer, het is altijd hetzelfde. Daarin loop ik ook tegen mijn eigen tekortkoming aan: taal. Mijn vader spreekt niet goed genoeg Nederlands om een goed gesprek te voeren en hetzelfde geldt voor mijn Marokkaans. Dan verval je al snel in hoe het gaat, ditjes en datjes, de kinderen.”

Daardoor is het voor zijn ouders al voldoende als de familie bij elkaar is. “We hoeven helemaal geen moeilijke gesprekken meer te voeren. Als zij zien dat wij gelukkig zijn, zijn zij ook wel gelukkig. Dat is het lot van die generatie, net als dat mijn generatie overal net tussen valt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.