Spanje redt 141 migranten op zee tussen Marokko en Spanje

45

Spaanse reddingswerkers hebben zaterdag zeker 141 migranten gered van de zee tussen Marokko en Spanje. De migranten uit Sub-Sahara, onder wie in ieder geval veertien vrouwen en drie kinderen, vaarden op geïmproviseerde boten op de Alboránzee tussen Marokko en Spanje.

De redders zagen dat een van de twee boten op de Alboránzee begon te zinken, en dat sommige opvarenden al in het water lagen. Uiteindelijk kon iedereen worden gered. Verder naar het westen in de Straat van Gibraltar werden nog eens drie mannen met kajak gered en 52 anderen van een rubberboot.

Volgens de laatste gegevens van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) hebben sinds begin dit jaar circa 11.000 migranten de oversteek gemaakt naar Spanje. 203 mensen kwamen om bij de oversteek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.