Trump vraagt Democratische parlementsvrouwen terug te gaan naar eigen land

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter een viertal Democratische parlementsleden opgeroepen terug te keren naar de “door misdaad geteisterde landen waar ze vandaan komen”. Volgens Trump doen ze er goed aan om daar de boel op te bouwen in plaats van kritisch te zijn tegenover het beleid van Trump.

De vier vrouwen in kwestie zijn op één na allemaal geboren in de Verenigde Staten. Trump zegt onder andere in de Tweets: “Waarom gaan ze niet terug om de totaal gebroken en door misdaad geïnfecteerde plaatsen waar ze vandaan komen, te helpen opknappen”, schrijft Trump. “Dan kunnen ze terugkeren en ons tonen hoe het moet. Deze plaatsen hebben jullie hulp dringend nodig, jullie kunnen niet snel genoeg vertrekken.”

Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley en Rashida Tlaib zeggen in een reactie niet bang te zijn. “Behalve dat je niet kunt accepteren dat Amerika ons verkozen heeft, kun je het ook niet hebben dat we niet bang voor je zijn”, schrijft Ocasio-Cortez op Twitter. “We prikken door je spelletjes heen en laten een positieve visie voor het land zien.”

“Dit is hoe racisme eruitziet en wij gaan nergens heen”, schrijft Ayanna Pressley in een reactie. Volgens Ilhan Omar zijn de Verenigde Staten het enige land waar de vrouwen een eed voor hebben afgelegd. “Dat is waarom we vechten om het te beschermen tegen de ergste, meest corrupte en onbeholpen president die we ooit hebben gezien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.