OM gaat Haagse imam vervolgen die andersgelovigen varkens noemde

127

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een 50-jarige imam vervolgen voor een aantal uitspraken in augustus 2017 in een moskee in Den Haag. De man zei destijds dat mensen die geen moslim zijn, of niet de soennitische stroming aanhangen, “varkens” zijn. Volgens het OM heeft de imam zich daarmee schuldig gemaakt aan groepsbelediging.

De imam deed zijn uitspraken tijdens een middagdienst in de moskee. Er waren meer mensen dan gebruikelijk in het gebedshuis aanwezig, omdat er een dienst zou worden gehouden voor een overledene. Bij de preek waren tachtig tot honderd mensen aanwezig.

Na de preek voelden drie mensen zich zo beledigd dat ze aangifte hebben gedaan bij de politie. Volgens het OM was de imam zich ervan bewust dat er een breder publiek in de zaal was, onder wie mensen van niet-soennitische stromingen. Maandag houdt de rechtbank in Den Haag een eerste zitting in de zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.